Duingoed Kaas

Home » Brabants Duingoed Kaas

Brabants Duingoed Kaas

Geniet van de volle en krachtige smaak. Brabants Duingoed Kaas is ambachtelijk gemaakt met de beste melk van boeren uit het gebied. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de boer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

Karakteristieke volle smaak

Wij, trotse boeren uit het agrarische landschap rondom de Loonse en Drunense Duinen, hebben de handen ineengeslagen. We maken samen regionale en onderscheidende kaas van de beste melk die we zelf produceren. Zo weet je wat je eet! De samenstelling van de grond in het gebied zorgt voor een calciumrijke melk.

Door de ambachtelijke verwerking van de niet-afgeroomde melk blijven voedingsstoffen behouden en krijgt de kaas zijn karakteristieke volle smaak.

Ontwikkeling van het landschap

Door de samenwerking van dertien boeren is het mogelijk om het verschil te maken. We ontwikkelen een korte keten en hebben een gezamenlijke passie voor het weiden van de koeien en de zorg voor het landschap.

Een deel van de opbrengst van de kaas wordt gebruikt om het landschap, de natuur en de biodiversiteit in het Brabants Duingoed-gebied te onderhouden. Inmiddels hebben we 10.000 m2 bloemenstrook rondom de weilanden van de veertien boeren aangeplant voor een betere biodiversiteit. En het resultaat ziet er prachtig uit!

Eerlijke prijs voor de boer

Wij zijn de trotse hoeders van het bijzondere stuk Brabants landschap. We krijgen een eerlijke prijs voor de melk. Dit komt ten goede aan het voortbestaan van het agrarisch gebied en de verbetering van de leefomstandigheden voor de dieren. De koeien lopen in de wei met veelal kruidenrijk gras. Het veevoer is deels zelf verbouwd en divers zoals met veldbonen, tarwe en voederbieten.

Dit zorgt voor een lagere voetprint, betere biodiversiteit, dierenwelzijn en de beste melk! Hier zijn we trots op. Kom daarom gerust een keer kijken!

Proef ons gedachtengoed!

Brabants Duingoed Kaas valt in de prijzen

Wij hebben mooie onderscheidingen gekregen. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie.

Brabantse Schone beste kaas 2023
Agrifoodpluim 2021

Reviews van klanten

Kerstpakketten

Jouw bedrijf heeft dit jaar natuurlijk ook een maatschappelijke kerstgedachte voor de relaties en medewerkers. In het kerstpakket van Brabants Duingoed zitten heerlijke lokale producten en met de aankoop draag je bij aan het welzijn van het gebied.

Onze melkveehouders

Door de samenwerking van veertien boeren is het mogelijk om het verschil te maken. We ontwikkelen een korte keten en hebben een gezamenlijke passie voor het weiden van de koeien en de zorg voor het landschap.

Assortiment

Maak kennis met de ongekend volle smaak van de Brabants Duingoed Kaas. Onze kazen zijn verkrijgbaar in verschillende leeftijden: Brabantse Jong & Smeuïg, Brabantse Ferm & Rijp en Brabantse Pikant & Straf. Daarnaast maken we tevens diverse bijzondere kazen zoals onze Brabantse Schone, onze kruidenkazen en geliefde graskaas. Daarnaast hebben we tevens diverse biologische kazen.

Verkooppunten

Onze kaas is te krijgen in onze boerderijwinkels, bij boerderij-automaten, kaasspeciaalzaken, delicatessenwinkels, webshops en ook op deze website.

Zakelijk

Brabants Duingoed Kaas is zeer geschikt voor verkoop aan consumenten (retail), maar ook voor intern zakelijk gebruik (bedrijven en horeca).

Brabants Duingoed Kaas heeft diverse mooie smaken. Mijn lievelingskazen zijn de graskaas, belegen kaas en fenegriek. Het verhaal van de boeren is uniek: ze dragen bij aan het landschap. Verder is de prijs goed: de consument wil een goed en eerlijk product voor een betaalbare prijs.

Theo Machielsen, 
Boerderijwinkel Theo Machielsen

Verantwoord boeren is met gevoel vanuit het hart. Dat proef je terug in de Brabantse Schone.

Mike Krijnen,
Kaas en Wijn Drunen

Onze melkveehouders

Door de samenwerking van dertien boeren is het mogelijk om het verschil te maken. We ontwikkelen een korte keten en hebben een gezamenlijke passie voor het weiden van de koeien en de zorg voor het landschap.

Assortiment

We maken Jong Belegen kaas, Belegen, Extra belegen en Oude kaas. Daarnaast maken we tevens diverse bijzondere kazen zoals natuurkorst kaas. Deze heeft een eetbare natuurkorst waardoor de unieke kaas een eigenzinnige smaak krijgt. Onze Fenegriek kaast heeft door de fenegriek zaadjes een prettige nootsmaak. Daarnaast hebben we tevens diverse biologische kazen. Ook hebben we tijdelijke specialiteiten zoals de jonge en oude graskaas.

Verkooppunten

Onze kaas is te krijgen in onze boerderijwinkels, boerderij-automaten en bij plaatselijke winkels.

Zakelijk

Brabants Duingoed Kaas is zeer geschikt voor verkoop aan consumenten (retail), maar ook voor intern zakelijk gebruik (bedrijven en horeca).