Assortiment

Home » Duingoed Kaas » Assortiment

Het assortiment van Brabantse Duingoed Kaas

We maken Jong Belegen kaas, Belegen, Extra belegen en Oude kaas. Daarnaast maken we tevens diverse bijzondere kazen zoals natuurkorst kaas. Deze heeft een eetbare natuurkorst waardoor de unieke kaas een eigenzinnige smaak krijgt. Onze Fenegriek kaast heeft door de fenegriek zaadjes een prettige nootsmaak. Daarnaast hebben we tevens diverse biologische kazen. Ook hebben we tijdelijke specialiteiten zoals de jonge en oude graskaas. Ons assortiment is voortdurend in ontwikkeling.

Brabantse Schone (natuurkorst kaas)

Met de lekkerste volle melk van onze trotse boeren uit de streek. Brabantse Kaas in zijn puurste en schoonste vorm, met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Door de eetbare natuurkorst krijgt de Brabantse Schone bij de rijping zijn volle en krachtige smaak. De perfecte smeuïge borrelkaas, heerlijk op een vers broodje en de ideale basis voor kaasfondue. Brabantse kaas in zijn schoonste vorm. Het etiket is niet eetbaar. Vandaar dat de kaas ook verkrijgbaar is zonder etiket.

‘Brabantse Schone’ van Brabants Duingoed is gekozen tot beste kaas van Nederland voor 2023
Bij de prestigieuze Frankfurt Trophy-wedstrijd heeft de Brabantse Schone-kaas de hoogste onderscheiding Grand Gold gewonnen. Uit een verkiezing van 380 kazen is de kaas van de kleine boerencoöperatie rondom het gebied rondom Loonse en Drunense Duinen als beste Nederlandse kaas beoordeeld. En dat, terwijl de kaas pas een jaar op de markt is.

Duinkruiden kaas

Duinkruiden Kaas wordt bereid met loeiverse melk van de Brabantse Duinboeren. De volle en rijke melk vormt de basis voor deze bijzondere kaas. Deze brengen we op smaak met kruiden die van nature én deels met hulp van de Duinboeren, in het gebied rond de Loonse en Drunense Duinen voorkomen.

De koeien eten kruidenrijk gras en de boeren zaaien bloemen- en kruidenstroken voor een betere biodiversiteit. De kruidige, iets pittige smaak van de smalle weegbree en de klaver is in harmonie met de heerlijke, wilde knoflooksmaak van de daslook. Voeg daar venkel en paardenbloem aan toe en de smaakexplosie is echt compleet!

Een spannend kaasje dus, dat het op iedere borrelplank goed zal doen én goed is voor het landschap.

Fenegriek kaas

Geniet van de volle en krachtige smaak. De smaak van de fenegriek zaadjes zorgt voor een prettige nootsmaak. Ambachtelijk gemaakt met de beste melk van boeren uit de streek. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de boer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

Jong belegen kaas

Geniet van de volle en krachtige smaak. Ambachtelijk gemaakt met de beste melk van boeren uit de streek. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de boer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

We hebben óók biologische jong belegen kaas.

Belegen kaas

Geniet van de volle en krachtige smaak. Ambachtelijk gemaakt met de beste melk van boeren uit de streek. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de boer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

We hebben óók biologische belegen kaas.

Oude kaas

Romig en vol van smaak met heerlijke zoutkristallen. Heerlijk op brood, bij de borrel of als krachtige smaakmaker in gerechten. Ambachtelijk gemaakt met de beste melk van boeren uit de streek.

De kaas is 10 tot 12 maanden gerijpt. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de boer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

 

We hebben óók biologische oude kaas.

Graskaas (alleen in het seizoen!)

In het voorjaar gaan onze koeien weer de wei in! Ze kunnen vaak niet wachten om weer het malse, verse gras te kunnen kauwen. De eerste melk die ze daarna geven, is ook hun beste. Dat geeft de graskaas die lekkere, romige smaak. Aangezien kaas minimaal 28 dagen nodig heeft om te rijpen zullen de eerste graskazen één maand na de koeiendans in de winkels liggen.

Wil je onze graskaas proeven? Houd onze socials en website in de gaten. Medio mei is de kaas te koop. We maken óók biologische graskaas.