Assortiment

Home » Brabants Duingoed Kaas » Assortiment

Het assortiment van Brabantse Duingoed Kaas

Maak kennis met de ongekend volle smaak van de Brabants Duingoed Kaas.

Onze kazen zijn verkrijgbaar in verschillende leeftijden:

  • Brabantse Jong & Smeuïg, een smeuïge kaas voor ieder moment van de dag.
  • Jong belegen is ook als Brabantse Fenegriek Deze heeft door de fenegriekzaadjes een prettige nootachtige smaak.
  • Brabantse Ferm & Rijp, de ferme kaas is maar liefst vijf maanden gerijpt op houten planken.
  • Brabantse Pikant & Straf, met knisperende rijpingskristallen en een uitgesproken pittige byte.

Onze meest bijzondere kazen zijn de Brabantse Schone, onze kruidenkazen en geliefde Brabantse Graskaas:

  • In de Brabantse Schone proef je Brabant in zijn schoonste vorm. Door de eetbare natuurkorst krijgt de Brabantse Schone bij de rijping zijn volle en krachtige smaak.
  • De Brabantse Zaaier Is een ambachtelijke volle en smeuïge kaas, geboren uit passie voor traditionele smaken en kwaliteit. De fenegriek zaadjes in de kaas zorgen voor een prettige nootsmaak en de honingklaver geeft de kaas een klein zoetje en maakt de kaas nog voller en smeuïger.
  • Met onze spannende Brabantse Duinkruiden proef je het landschap, waar de boeren zo van houden. De kruidige, iets pittige smaak van de venkel en klaver is in harmonie met de heerlijke, wilde knoflooksmaak en de unieke smaak van daslook.
  • In het voorjaar hebben we een tijdelijke specialiteit; de Brabantse Graskaas. Ieder jaar weer een feestje!

Daarnaast hebben we ook diverse biologische kazen.

Brabantse Schone (natuurkorst kaas)

Met de lekkerste volle melk van onze trotse boeren uit de streek. Brabantse Kaas in zijn puurste en schoonste vorm, met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Door de eetbare natuurkorst krijgt de Brabantse Schone bij de rijping zijn volle en krachtige smaak. De perfecte smeuïge borrelkaas, heerlijk op een vers broodje en de ideale basis voor kaasfondue. Brabantse kaas in zijn schoonste vorm. Het etiket is niet eetbaar. Vandaar dat de kaas ook verkrijgbaar is zonder etiket.

‘Brabantse Schone’ van Brabants Duingoed is gekozen tot beste kaas van Nederland voor 2023
Bij de prestigieuze Frankfurt Trophy-wedstrijd heeft de Brabantse Schone-kaas de hoogste onderscheiding Grand Gold gewonnen. Uit een verkiezing van 380 kazen is de kaas van de kleine boerencoöperatie rondom het gebied rondom Loonse en Drunense Duinen als beste Nederlandse kaas beoordeeld. En dat, terwijl de kaas pas een jaar op de markt is.

Brabantse Zaaier

Brabantse Zaaier staat voor de eerste stap naar een groeiende biodiversiteit. Het zaaien van bloemenstroken en kruidenrijk gras draagt hieraan bij. De Duinboeren rondom de Loonse en Drunense Duinen doen dit omdat ze geven om de dieren, de natuur en het landschap. Het zorgt ook voor de beste melk en dat proef je terug in de kaas!

Een ambachtelijke volle en smeuïge kaas, geboren uit passie voor traditionele smaken en kwaliteit. De fenegriek zaadjes in de kaas zorgen voor een prettige nootsmaak en de honingklaver geeft de kaas een klein zoetje en maakt de kaas nog voller en smeuïger. Met fenegriek en honingklaver!

Brabantse Duinkruiden

De kruidige, iets pittige smaak van de venkel en klaver is in harmonie met de heerlijke, wilde knoflooksmaak en de unieke smaak van daslook.

Een onderscheidende kaas, dat het op iedere borrelplank goed zal doen én goed is voor het landschap. Brabantse Duinkruidenkaas wordt bereid met loeiverse melk van de Duinboeren. De volle en rijke melk vormt de basis voor deze bijzondere kaas.

Deze kaas wordt op smaak gebracht met kruiden die, van nature én deels met hulp van de Duinboeren, in het gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen voorkomen. Onze koeien begrazen de graslanden in en rond het natuurgebied en wij boeren zaaien bloemenstroken en kruidenrijk gras voor een betere biodiversiteit. Met deze kaas proef je het landschap! Brabantse kaas in zijn kruidigste vorm!

Brabantse Fenegriek

Geniet van de volle en krachtige smaak. De smaak van de fenegriek zaadjes zorgt voor een prettige nootsmaak. De extra smeuïge kaas is 8 tot 10 weken gerijpt. Ambachtelijk gemaakt met de beste weidemelk van boeren uit de streek. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de duinboer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

Brabants Jong & Smeuïg

Geniet van de volle en krachtige smaak. De extra smeuïge kaas is 8 tot 10 weken gerijpt. Ambachtelijk gemaakt met de beste weidemelk van boeren uit de streek. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de duinboer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

We hebben óók biologische Brabantse Jong & Smeuïg 

Brabantse Ferm & Rijp

Geniet van de volle en krachtige smaak. De ferme kaas is 16 tot 18 weken gerijpt. Ambachtelijk gemaakt met de beste weidemelk van boeren uit de streek. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de duinboer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

We hebben óók biologische Brabantse Ferm & Rijp.

Brabantse Pikant & Straf

Pikant en straf van smaak en toch romig en vol met heerlijke zoutkristallen. Heerlijk op brood, bij de borrel of als krachtige smaakmaker in gerechten. Ambachtelijk gemaakt met de beste weidemelk van boeren uit de streek. De kaas is 10 tot 12 maanden gerijpt. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de duinboer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

 

We hebben óók biologische Brabantse Pikant & Straf.

Brabantse Graskaas (alleen in het seizoen!)

In het voorjaar gaan onze koeien weer de wei in! Ze kunnen vaak niet wachten om weer het malse, verse gras te kunnen kauwen. De eerste melk die ze daarna geven, is ook hun beste. Dat geeft de graskaas die lekkere, romige smaak. Aangezien kaas minimaal 28 dagen nodig heeft om te rijpen zullen de eerste graskazen één maand na de koeiendans in de winkels liggen.

Wil je onze Biologische graskaas proeven? Vanaf 22 mei 2024 is de kaas weer te koop. 

We hebben óók biologische Brabantse Graskaas.