Wij zien onszelf als de hoeders van het agrarische landschap rond de Loonse en Drunense Duinen. Dat was 27 jaar geleden zo, en nu nog steeds. Met onze familiebedrijven creëren we de waardevolle overgang tussen het natuurgebied en de omliggende steden en dorpen.
Dagelijks verzorgen wij er met passie onze dieren, maken streekproducten, beheren de natuur en ontvangen gasten. Ook zetten we ons in voor de bodem-, water-, en milieukwaliteit. Gedreven, met respect voor de omgeving en altijd zoekend naar de verbinding tussen boer, land, natuur en inwoners. Dat zijn de Duinboeren.
De agrarische sector in Nederland heeft zware jaren gekend. Ook de landschappelijke kwaliteit in onze streek is onder druk komen te staan. Opnieuw willen wij, als Duinboeren, een stap zetten. Dit keer richting de maatschappij.
Samen met gebiedspartijen ontwikkelden we een aanpak voor nieuw toekomstperspectief op de landbouw in dit gebied. Deze samenwerking was met de oprichting van Gebiedsonderneming Duinboeren en Maatschappij een feit.
We willen ons verbinden met de mensen die in het gebied wonen, werken en recreëren. Daarom zijn we gestart met Brabants Duingoed. Met dit gedachtegoed bevorderen we de verbinding met elkaar en met ons prachtige landschap. En hopen we samen met de Duingoed community dit stukje Brabant rondom de Loonse en Drunense Duinen mooi en waardevol te kunnen houden.
Zo houden we onze cultuur, de dynamiek, de tradities voor nieuwe generaties levend en geven we het gebied een toekomstperspectief. Met waarden die heel gewoon zijn op de boerderij: trots, gedreven en gastvrij.
Dat proef je terug in onze streekproducten. Lekker en van dichtbij. En dat beleef je bij onze agrarische verblijfsaccommodaties en vergaderlocaties.
De boeren en jij; trots op het landschap en met respect voor elkaar. Dat is Brabants Duingoed.
Hoe onderscheiden Duinboeren van Brabants Duingoed zich?
Boeren die deelnemen aan Brabants Duingoed zijn daarvoor gecertificeerd. Wat ze vaak gemeenschappelijk hebben, is dat ze een extra stap zetten op de duurzaamheidsladder. Bijvoorbeeld voor natuur, biodiversiteit, water, milieu, energie, educatie, zorg of dierenwelzijn.
Er zijn ook boeren die meedoen aan Brabants Duingoed die werken aan korte ketens. Zij willen stad en land bij elkaar brengen. En weer andere deelnemers aan Duingoed ontvangen met veel enthousiasme gasten en vakantiegangers op hun bedrijf, om hen te laten genieten van al het moois in de streek. Tot slot zijn er deelnemers die eerlijke, ambachtelijke streekproducten maken. Voor jou, zodat ook jij kunt bijdragen aan het behoud van dit bijzondere gebied.