Home » Gijs van Gorkom

Gijs van Gorkom

Vers-automaat

Welkom Bij Boer Gijs. Je kunt bij mij op de boerderij verse producten kopen vanuit mijn gekoelde vers-automaat.

Ik ben er trots op dat we met een groep melkveehouders van Brabants Duingoed de handen ineen hebben geslagen om als coöperatie van onze eigen melk kaas te laten maken. Samen werken wij aan een toekomst, laten we zien dat voedsel, landschap en boeren bij elkaar horen. Ik verkoop de kaas bij mij op het erf in een gekoelde automaat. Het unieke daarvan is dat ik meteen zie waar mijn product heen gaat en hoe de mensen van dit lokale product genieten.

Favoriete Brabants Duingoed Kaas

Van alle kazen die met onze melk gemaakt worden, is de oude kaas mijn favoriet. Deze kaas heeft veel geduld nodig, maar dat proef je terug in de volle smaak.

Mijn trots

Wij hebben op dit moment 65 melkkoeien. Ze grazen van voor- tot najaar buiten.

Wat ik zo mooi vind aan boer zijn? Na mijn opa en vader ben ik nu de volgende generatie die de boerderij op deze prachtige locatie mag overnemen. Deze boerderij wordt namelijk al sinds 1855 van zoon tot zoon doorgegeven.

Ik vind het prachtig om elke dag met de dieren te werken en met de natuur bezig te zijn. Verder ben ik trots dat ik een gezond product lever waar de Nederlandse consument van kan genieten in verschillende vormen en maten.

Ik geniet elke dag van het moment dat ik de koeien mag melken, dit is vroeg in de morgen of avond. Op de boerderij leef je met de seizoenen mee. Ook mooi aan mijn werk, vind ik het maaien en inkuilen van vers gras. Op deze manier zorgen we ervoor dat we voor komend jaar een goed rantsoen voor onze koeien hebben van (waar mogelijk) eigen land.

Natuurbeheer

We hebben op dit moment een aantal hectare natuurland in pacht dat we onderhouden. Daarnaast zaaien we jaarlijks bloemenranden. Dit zorgt voor een aantrekkelijk landschap en draagt bij aan de biodiversiteit rondom de duinen.

Ook laten we de schaapskudde van de duinen in de winter op onze weilanden grazen, zodat ook zij in de winter genoeg te eten hebben. Tot slot hebben we een insectenhotel geplaatst, als beschermplaats voor onder andere vlinders en bijen.

Kom snel een kijkje nemen bij ons vers-automaat en zie welke producten wij nog meer verkopen. En geniet vooral van de natuur, duinen en dieren om je heen.

  • Melkveebedrijf
  • Boerderijautomaat
Adres

Bij Boer Gijs
Oude Bossche Baan 3
5071 RP Udenhout