Wij zijn de mensen achter boshoeve Sprankenhof. Mark Vonk en Josèt Vermeer. ‘Weet wat je eet’ laten wij beleven op Sprankenhof: zowel in tuin, kookstudio en winkel.
Mark is eigenlijk tropische bosbouwer en Josèt Natuur en Landschapstechneut. Uit de kennis van deze twee beroepen en veel netwerken zijn wij twee gepassioneerde telers geworden met de nadruk op smaak. We leggen ons op de boshoeve toe op de teelt van fruit en groenten en het houden van kippen op een manier die ecologisch duurzaam is.
De boerderij stamt uit het boshoevelandschap van 1779. Het gebouw past helemaal in het omringende landschap. Al heel lang wordt hier gewoond en het land bewerkt. De moestuin en een boomgaard zijn er altijd geweest.
De tuin is sinds 2007 gecertificeerd 100% biologisch. De ecologische principes van het systeem van natuurlijke lagen (zoals in een bos) zijn leidend bij het verder ontwikkelen van onze tuin.
De winkel is sinds 1 juni 2018 zoals hij nu is. Alle producten, dus zowel het fruit, de groente, de zuivel, de kaas én de kruidenierswaren zijn biologisch.
Behalve een pluktuin en een winkel kan je bij ons in de Kookstudio terecht voor workshops waarbij je zelf aan de slag gaat, met vrienden, collega’s of familie. Bespreek met ons de mogelijkheden. Tot slot is Sprankenhof een uitstekende plaats om met jouw gezelschap in alle rust te vergaderen, te brainstormen of workshops te houden. Graag tot ziens!