Nieuws

Home » Stichting Duinboeren <br>25 jaar

Blijf op de hoogte

Stichting Duinboeren
25 jaar

Geplaatst 15-10-2020

Wie jarig is, trakteert! Stichting Duinboeren bestond zaterdag 22 augustus alweer 25 jaar en vierde een (coronaproof) feest. Daarbij werden verspreid over vijf locaties van Duinboeren rondom de Loonse en Drunense Duinen meer dan 800 tasjes uitgereikt, met onder andere streekproducten van hun nieuwe merk Brabants Duingoed.

Ook Brabants gedeputeerde van Landbouw, Voedsel en Natuur, Elies Lemkes (CDA), nam zo’n tasje in ontvangst tijdens een bezoek aan Boerderijterras de Ritskampen in Vlijmen. Vervolgens maakte ze een Toer de Duinboer langs diverse projecten en bedrijven van de Duinboeren, onder andere in Helvoirt, Biezenmortel, Udenhout en Drunen.

‘Al 25 jaar bewijzen de Duinboeren dat natuur en landbouw uitstekend hand in hand gaan’, zei Brabants gedeputeerde Elies Lemkes, nadat ze haar felicitaties had overgebracht aan Sjaak Sprangers, de voorzitter van de stichting die 190 Duinboeren telt.

Eten van dichtbij

Lemkes: ‘Lokale ondernemers zoals de Duinboeren waren hun toekomst al ver vooruit. Mensen waarderen eten van dichtbij en willen genieten van hun eigen streek, zeker in deze tijd. Ik denk dat jullie de kaarten in huis hebben om daar veel meer mee te gaan doen.’

Dat is ook precies wat de Duinboeren momenteel doen; met hun nieuwe merk Brabants Duingoed streven ze naar een beter verdienmodel voor de boer én een mooier gebied voor iedereen die ervan wil genieten.