Nieuws

Home » Nieuw bestuur voor Coöperatie Duinzuivel

Blijf op de hoogte

Nieuw bestuur voor Coöperatie Duinzuivel

Geplaatst 11-10-2023

De 14 boeren achter Brabants Duingoed Kaas vormen samen Coöperatie Duinzuivel. De leden van de coöperatie hebben onlangs een nieuw bestuur gekozen en Paul Hazenberg uit De Moer mag zich de nieuwe voorzitter noemen.  

Na het aftreden van Mari van Drunen als voorzitter van Coöperatie Duinzuivel is 25 september tijdens een ledenvergadering ingestemd met een nieuwe voorzitter en het nieuwe bestuur. Het nieuwe vijfkoppige bestuur heeft vanaf oktober 2023 de leiding over de coöperatie. Nieuwe voorzitter Paul Hazenberg ziet een grootse toekomst voor de coöperatie ‘al zal de weg daarnaartoe hard werken zijn’, zegt hij. Paul is geen onbekende bij de coöperatie. Vanaf het moment van oprichting is Paul actief in het bestuur.

Bestuursleden

Paul Hazenberg (voorzitter), Peter van de Laar (penningmeester), Denise van Genugten (secretaris), Pieter Teurlings (algemeen bestuurslid) en Freek Vermeer (algemeen bestuurslid) vormen samen het nieuwe bestuur. ‘We hebben een sterke groeiambitie en deze willen we graag voortzetten.’

Het huidige bestuur is voormalig voorzitter Mari van Drunen zeer dankbaar voor zijn enorme inzet en energie. Ook Frederiek van Lienen, die als adviseur ook afscheid nam, kreeg complimenten voor haar inzet en betrokkenheid. Paul Hazenberg: ‘We hebben Brabants Duingoed kaas als coöperatie sterk in de markt gezet. Er ligt nu een sterke fundering om verder op te bouwen. We zijn blij dat Mari nog steeds actief betrokken blijft als melkveehouder binnen onze coöperatie.’

Nog bekender

Het nieuwe bestuur heeft veel ideeën om de coöperatie naar een hoger niveau te brengen en Brabants Duingoed Kaas nog bekender te maken. ‘We gaan veel tijd en energie steken om de sterke groei door te zetten, zodat steeds meer mensen van heerlijke, karakteristieke, lokale kaas kunnen genieten. Wij willen het landschap blijven doorontwikkelen en ook willen we dat de deelnemende boeren (de leden van de coöperatie) een eerlijke prijs voor hun melk krijgen. Daar doen we het voor!’, aldus Paul Hazenberg.

Nieuwste kaassmaak: Brabantse Duinkruiden

Onlangs presenteerden de melkveehouders van de coöperatie hun nieuwste kaassmaak: de Brabantse Duinkruiden.

De kruidige, iets pittige smaak van de venkel en klaver is in harmonie met de heerlijke, wilde knoflooksmaak en de unieke smaak van daslook.

Het is een onderscheidende kaas, die het op iedere borrelplank goed zal doen én goed is voor het landschap. Brabantse Duinkruidenkaas wordt bereid met verse melk van de Duinboeren. De volle en rijke melk vormt de basis voor deze bijzondere kaas. Deze kaas wordt op smaak gebracht met kruiden die van nature én deels met hulp van de Duinboeren, in het gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen voorkomen. Onze koeien begrazen de graslanden in en rond het natuurgebied en wij boeren zaaien bloemenstroken en kruidenrijk gras voor een betere biodiversiteit. Met deze kaas proef je het landschap! Brabantse kaas in zijn kruidigste vorm!

Lees meer over Brabants Duingoed Kaas.