Home » Sander Vermeer

Sander Vermeer

Melkveebedrijf

Mijn naam is Sander Vermeer en ben 26 jaar. In Biezenmortel heb ik samen met mijn ouders een melkveebedrijf. Naast het werken op de boerderij werk ik 3 of 4 dagen bij een hoveniersbedrijf in de buurt.

We melken elke dag 85 melkkoeien op ons melkveebedrijf. De vaarskalfjes tot 3 maanden oud verblijven ook op ons bedrijf, daarna gaan de kalfjes naar een andere boer die ze verder grootbrengt. Een maand voordat ze een kalfje krijgen komen ze weer terug naar onze boerderij.

Seizoenen

We hebben op dit moment 45 hectare grond in gebruik wat we gebruiken voor grasland en maisland. Het werken tussen de koeien in combinatie met de werkzaamheden op het land zorgt voor een leuke afwisseling. Hierdoor is het werk elk seizoen anders en ben je echt bezig met de natuur.

Ik ben Duinboer geworden, omdat ik het belangrijk vind om wat extra’s te doen voor het gebied waar ik in woon en werk. Zichtbare voorbeelden hiervan zijn dat onze koeien in de wei lopen en we percelen hebben met kruidenrijkgrasland en grasklaver om te zorgen voor biodiversiteit. Daarnaast doen we nog meer dingen op het gebied van bemesting en voeding.

Trots

Iets betekenen voor het gebied, is ook de reden waarom ik deelneem in onze Duinzuivel Coöperatie. We mogen trots zijn dat we dit gebied onderhouden. Dat wil ik graag delen door met een deel van onze melk heerlijke kaas te laten maken. Op deze manier kunnen wij ons verhaal vertellen en kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat dit mooie gebied behouden blijft.

  • Melkveebedrijf
Adres

Sander Vermeer
Koolhofweg 1
5074 NM Biezenmortel

Contactgegevens

Sander Vermeer
vermeer17@outlook.com