Home » Pieter Teurlings

Pieter Teurlings

Ik ben Pieter Teurlings en ik woon met mijn vrouw Sabine en kinderen Eva, Gea en Giedo in het mooie Udenhout. Ons melkveebedrijf runnen we met heel het gezin. Iedereen draagt zijn steentje bij.

Gemengd bedrijf

De boerderij stamt uit 1875. We zijn de zesde generatie die dit bedrijf mag exploiteren. Van oorsprong was het een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en wat akkerbouw. Door de jaren heen zijn we ons meer gaan specialiseren in de melkveehouderij. De laatste jaren bewegen we weer meer naar het kleinschalige van een gemengd bedrijf. Zo hebben we kippen, schapen, een paar varkens, bijen en wat akkerbouwteelt voor krachtvoer voor de koeien.

Door de vele natuur in de buurt en de samenwerking met Brabants Landschap, zijn we door de jaren heen uitgekomen op hoofdzakelijk het Montbeliarde koeienras. Kenmerkend voor deze koeien zijn hun witte kop en robuuste bouw.

We zijn zelfvoorzienend qua stroom door middel van zonnepanelen, warmteterugwinning en een voorkoeler bij de melk-/ koelinstallatie. Verder hebben we gedeeltelijk kruidenrijkgrasland, voederbieten en veldbonen.

Biodiversiteit

We hebben veel natuurgrond in gebruik van Brabants Landschap. Ongeveer 1/3 deel op het bedrijf is natuurgrond. Onze bedrijfsvoering is hierop aangepast.

Bijdragen aan de biodiversiteit vinden we belangrijk. Dat doen we door bloemenranden, kruidenrijkgrasland, bijenkasten, een egelhuis, nestkastjes, een hommelkast, ruime erfbeplanting en hagen.

Boerderijautomaat

Wij vinden het leuk om vanaf ons bedrijf de consument direct te bereiken met onze drie boerderijautomaten, die 24/7 open zijn. Tevens hebben we een softijsautomaat, waarbij het ijs deels gemaakt is van eigen koeienmelk.

In de automaten verkopen we verschillende soorten Brabants Duingoed Kaas, honing uit eigen bijenkasten en 100% verse appel-/peren sap van fruitbomen op eigen erf. Verder hebben we eieren van eigen kippen uit onze mobiele kippenkar, elke dag kakelvers. Als de kippen achter de koeien aan scharrelen of in de erfbeplanting, komt dat de unieke smaak van de eitjes ten goede.

Favoriete Brabants Duingoed Kaas

Van alle kazen die met onze melk gemaakt worden, is de graskaas mijn favoriet. Liefst lekker dik op de boterham, zodat je de smaak van het voorjaar goed proeft. Sabines favoriete kazen van Brabants Duingoed zijn de kruidenkaas en de oude kaas.

Ik ben een trotse boer, omdat we hier in dit mooie stuk Udenhout mogen wonen, werken en het gebied mogen onderhouden en behouden voor de volgende generatie. Eén van de leukste werkzaamheden op mijn bedrijf? Dat is het brengen en halen van de koeien in de wei. Maar eigenlijk is alles leuk en heeft elk seizoen zijn charme. Kom vooral langs en proef van de lekkere producten in onze boerderijautomaten.

  • Melkveebedrijf
  • Boerderijautomaat
Adres

Pieter en Sabine Teurlings
Groenstraat 115
5071 PC Udenhout

Contactgegevens

Pieter en Sabine Teurlings
melkveehouderijteurlings@
outlook.com