Home » Paul Hazenberg

Paul Hazenberg

De Annahoeve

Wij zijn Paul en Ingrid Hazenberg uit de Moer. Samen met onze drie kinderen wonen wij op boerderij De Annahoeve.

Deze boerderij is in 1930 door mijn opa gebouwd en we zijn de derde generatie die hier onderneemt. In 1990 is Paul in maatschap gegaan met zijn ouders en in 2004 hebben we het bedrijf overgenomen.

We hebben een melkveebedrijf met 90 melkkoeien en 40 stuks jongvee. Onze koeien zijn een driewegkruising van Holstein, Fleckvie en Brown Swiss. Onze melk gaat naar FrieslandCampina. Daarnaast houden we een aantal vleesrunderen aan; Belgisch wit-blauw ossen. Deze koeien laten we elders slachten en dit vlees verkopen we in onze boerderijwinkel De Annahoeve en sinds kort ook in onze automaten. Daarnaast verkopen we natuurlijk de Brabants Duingoed Kaas en allerlei andere streekproducten van Brabants Duingoed.

Natuurinclusief

We zijn een natuurinclusief bedrijf en produceren voedsel en gewassen in harmonie met milieu, natuur en landschap. We doen dit door natuurlijke processen in onze bedrijfsvoering te integreren, te zorgen voor een gezond bodem-watersysteem, een aantrekkelijk landschap en meer biodiversiteit en extra natuur. Tevens gaan we 200 kippen houden die gaan scharrelen in de weilanden.

Het mooiste moment van het jaar op de boerderij? Dat is toch wel als onze koeien weer naar buiten gaan en het grasseizoen start!

We wonen in het plaatsje De Moer, een klein dorp bij de gemeente Loon op Zand, tegen natuurgebied Huis ter heide aan. Dit is op ongeveer 3 kilometer van de Loonse en Drunense Duinen. We zijn al zeker 25 jaar lid van de Duinboeren.

Kloof verkleinen

We willen graag de kloof tussen de boer en burger verkleinen. We proberen zoveel mogelijk met burgers in contact te komen. Dat gebeurt o.a. in onze boerderijwinkel waarbij we uitleggen waar onze producten vandaan komen. Daarnaast stellen we regelmatig ons bedrijf open, zoals wanneer de koeien voor het eerst naar buiten gaan. Bovendien zijn we ‘klasseboer’ en ontvangen we regelmatig schoolklassen.

Trots

We maakten nog geen eigen zuivel, maar toen we benaderd werden om aan te sluiten bij de zuivelcoöperatie van Brabants Duingoed, hoefden we niet lang na te denken. Paul is zelfs bestuurslid geworden! Het is zo vanzelfsprekend dat melk wordt opgehaald door FrieslandCampina en dat het wordt verwerkt in een anoniem proces. Met de Brabants Duingoed Kaas heb je een eigen product in handen, gemaakt van de melk van onze eigen koeien. Ik heb ook een trots gevoel als ik de kaas rondbreng bij onze afnemers en laat proeven in de winkel! Mijn persoonlijke favoriete Brabants Duingoed Kaas is de kruidenkaas en die van Ingrid de fenegriek.

Boeren zijn onmisbaar voor het behoud van het platteland. Ze hebben niet alleen als functie om voedsel te produceren, maar zorgen ook voor de stoffering van het landschap.

  • Melkveehouderij
  • Boerderijwinkel
  • Boerderijautomaat
  • Klasseboer 
Adres

De Annahoeve – De Moer
Zijstraat 25 
5176 NG De Moer 

Contactgegevens

Paul en Ingrid Hazenberg
06 – 272 687 09
 
deannahoeve-demoer.nl  
info@deannahoeve-demoer.nl