Home » Mari en Karin van Drunen

Mari en Karin van Drunen

Melkveebedrijf Mari van Drunen

“Wij zijn Mari en Karin van Drunen. We hebben een melkveebedrijf met 100 Holstein koeien in Drunen. We houden ons bezig met de koeien voor de productie van melk. Van de melk maken we Brabants Duingoed Kaas.”

Mooie toekomst voor de boeren

Mari vertelt verder; “Ik ben vanaf het eerste moment betrokken bij het maken van Brabants Duingoed Kaas en was meteen enthousiast. Ik wilde graag iets concreets doen voor de boeren in de omgeving en wilde zelf bijdragen aan perspectief en inkomsten. Ik ben de Duinboeren dankbaar voor deze kans om dit project te starten. Het gaat vooral om een mooie toekomst voor de boeren waar je op deze manier zelf invloed op hebt. Omdat ik zo enthousiast was ben ik voorzitter geworden en heb ik kunnen bijdragen waar we nu staan. We hebben samen met een groep boeren iets moois neergezet waar veel mensen dagelijks van genieten.”

Brabantse Schone

“De Brabantse Schone is mijn favoriet. Die kaas is zo goed van smaak en toch lekker smeuïg. Dat is uniek en daar ben ik trots op!”

Kaasautomaat

Karin; “We hebben ook een automaat en ik zorg voor de kaasautomaat en dat het bedrijf open staat voor bezoek. Er komen dagelijks mensen bij de automaat en willen dan ook even een kijkje nemen bij het bedrijf. Ik vertel dan vol enthousiasme het verhaal van de boerderij en de kaas. Onze zoon helpt ook vaak mee en als het druk is met maaien en hooien springt de hele familie bij.”

Vele generaties

Mari; “Het bedrijf bestaat uit vele generaties. Het gaat zelfs terug tot de 17e eeuw. Het bedrijf is altijd in Drunen gevestigd geweest. Ik heb het overgenomen van mijn vader welke het ook van zijn vader heeft overgenomen.”

“Ik ben trots om boer te zijn omdat we met dieren werken en altijd met de natuur bezig zijn. Daarnaast hebben we veel vrijheid en het is een heel afwisselend vak wat nooit verveeld. Het mooiste is het voorjaar. Dan vliegen de kievieten, de zwaluwen maken hun nest. Het mag van mij altijd voorjaar blijven! En dan gaan de koeien weer in de wei. Daar kunnen we dan weer Graskaas van maken.”

Natuurbeheer

“We doen veel aan natuurbeheer. We hebben een stuk bos. Mijn opa gebruikte dat bos voor landbouwdoeleinden maar nu is het alleen maar natuur. Dat zorgt voor een mooie mix in het landschap. Ik heb knotwilgen gezet voor een mooier landschap en de koeien grazen in kruidenrijk grasland voor meer biodiversiteit.”

 

Kom ons bedrijf gerust een keer bezoeken!

  • Melkveebedrijf
  • Kaas automaat
Adres

Mari van Drunen
Honderdbunderweg 9
5151 RJ Drunen

Contactgegevens

Mari en Karin van Drunen
mvandrunen66@gmail.com