Home » Gerard van Hulten

Gerard van Hulten

‘Kievitswaard’

Ik ben Gerard van Hulten en lid van de Coöperatie Duinzuivel. Samen met mijn vrouw Ellen en onze kinderen wonen we aan de Honderdbunderweg in Drunen, waar we een gangbaar melkveebedrijf runnen.

Mijn opa had een bedrijf tegen de bebouwde kom van Elshout. Zo’n 55 jaar geleden is zijn bedrijf verplaatst naar een nieuwe ruilverkavelingsboerderij op de huidige locatie. Hier zijn mijn ouders begonnen en heb ik het circa 12 jaar geleden overgenomen en voortgezet. Het bedrijf heeft toen de naam Kievitswaard gekregen, vernoemd naar het gebied. Er is een nieuwe stal gebouwd en ongeveer twee jaar geleden zijn er twee melkrobots geplaatst. Dit om meer flexibel te zijn en extra tijd met het gezin te kunnen doorbrengen. We melken ongeveer 85 melkkoeien. Verder hebben we 48 stuks jongvee en enkele boerderijkatten.

Natuurlijke akkerranden

De Loonse en Drunense Duinen, maar ook het Vlijmens Ven, liggen op enkele honderden meters afstand van het bedrijf. Mede hierom ben ik aan het experimenteren met natuurlijke akkerranden en kruidenrijk grasland. Wij hopen op deze locatie nog lang te kunnen boeren met een gangbare of misschien wat aangepaste bedrijfsvoering.

Trots

Ik ben trots op het boerenvak, omdat het een beroep en levensstijl is die al eeuwen bestaat en nog steeds wordt uitgeoefend. Net als dat het bijzonder is om een familiebedrijf voort te zetten en te zorgen voor een stukje Nederland. Je vormt als boer onderdeel van de cultuur en omgeving. Ik ben trots dit te kunnen doen.

Ik geniet van het werk op de boerderij. Het is prachtig om in een drukke tijd, bijvoorbeeld tijdens het winnen van het voer voor de koeien, alles goed te laten verlopen en daarbij te zorgen voor een goed product voor de koeien. Als dit voer dan weer zorgt voor lekkere melk en goede kaas, dan zijn zowel koe als boer tevreden en blij.

Coöperatie Duinzuivel

Met het maken van de Brabantse Duingoedkaas krijg ik meer eer voor de prestatie die ik lever. Dit geeft een boost. De samenwerking met de andere melkveehouders uit de coöperatie verruimt ook je contacten en je kennis.

Van alle Brabants Duingoed Kazen die we maken, is mijn favoriete kaas de Brabantse Schone. Hiermee onderscheiden we ons van de rest. Ook is het een lekkere, romige kaas. Zeker het proeven waard!

  • Melkveebedrijf
Adres

Gerard van Hulten
Honderdbunderweg 15
5171 RJ Drunen

Contactgegevens

Gerard van Hulten
gvanhulten@hotmail.com