Home » Frank Pulskens

Frank Pulskens

Ik ben Frank Pulskens en woon met mijn vrouw en 2 dochters op een melkveebedrijf aan de Molenstraat in Helvoirt. Mijn vader is hier in 1972 begonnen met boeren, omdat hier meer mogelijkheden waren dan op zijn ouderlijke bedrijf in de kom van Helvoirt.

Melkrobots

Ik melk met de hulp van 2 melkrobots 100 melkkoeien. Daarnaast lopen er ongeveer 50 kleine en grote kalveren rond voor de eigen aanfok van de melkkoeien. Vanaf het voorjaar tot het najaar mogen ze de wei in, maar op warme dagen kiezen de koeien er liever voor om in de geïsoleerde stal met ventilatoren te blijven.

Zonnepanelen op de stal

Op de stal liggen zonnepanelen voor de volledige stroomvoorziening van het bedrijf. Ook wordt de restwarmte van de melk gebruikt om het water voor de reiniging van de melkrobots en melktank op te warmen.

Voor het bevorderen van de biodiversiteit ben ik aan het experimenteren met kruidenrijk grasland en met bloemenranden.

Zuivelcoöperatie

Ik ben best trots dat we in 2020 de stap hebben gezet om met 14 Duinboeren een zuivelcoöperatie op te richten. Door deze stap zijn we een hechte groep geworden als ‘makers’ van de Brabants Duingoed Kaas. Daarnaast ben ik ook best wel trots als ik mijn naam op de verpakking van een heerlijk stuk Brabants Duingoed Kaas zie staan. Hiermee krijgt de consument ook een beeld bij de makers van de kaas.

Favoriete Brabants Duingoed Kaas

De jong belegen kaas van Brabants Duingoed is bij ons thuis de favoriet. Deze is lekker smeuïg.

Wat ik zo mooi vind aan het boerenvak, is dat we proberen het de koeien zo aangenaam mogelijk te maken. Als de koeien lekker in hun vel zitten, dan zijn ze gezond en kunnen ze oud worden. En van de melk die de koeien maken, kunnen wij dan weer lekkere, gezonde kaas maken. Tot slot is het werken met de verschillende seizoenen en het eigenlijk altijd bezig zijn met en in de natuur een heel mooi aspect van het boer zijn.

  • Melkveebedrijf
Adres

Frank Pulskens
Molenstraat 20
5268 KE Helvoirt

Contactgegevens

Frank Pulskens
frankpulskens@gmail.com