Home » Verhoeven Melkgeiten

Verhoeven Melkgeiten

Biologisch ondernemen

Op een mooie locatie in Biezenmortel runnen wij, Gerrit en Carla Verhoeven, ons biologische melkgeitenbedrijf. Dit doen we sinds 1998 en van begin af aan werken wij biologisch.

We hebben zo’n 1.250 geiten en jaarlijks ongeveer 350 lammeren. Wat is er zo leuk aan geiten? Geiten zijn lieve, nieuwsgierige dieren. Ze zijn heel dankbaar. Met onze geiten bouwen wij echt een band op.

‘Mooi weer dieren’

Omdat wij een biologisch bedrijf hebben, lopen de dieren buiten. Wist je al dat geiten ‘mooi weer dieren’ zijn? Ze mogen bij ons zelf kiezen of ze binnen of buiten willen staan. Veruit de grootste groep vindt het fijn om buiten in de wei te vertoeven. Over het algemeen vinden geiten nattigheid maar niks, dus met slecht weer zien we dat ze liever binnen staan.

Van april tot en met september staan er ook geiten van ons bij de Leemputten. De geiten zorgen daar voor het onderhoud van het leefgebied van de boomkikker.

Geitenmelk

We melken twee keer per dag in de carrousel. Dat is een moderne draaimelkstal. Onze melk gaat vooral naar OGC, de coöperatie voor afzet van biologische geitenmelk, die we zelf mee hebben opgezet voor biologische melkgeitenhouders. Hieraan doen boeren mee uit Nederland, België en Duitsland.

Een klein gedeelte van de geitenmelk wordt verwerkt tot Brabants Duingoed geitenkaas. De biologische kaas is te koop in winkels en boerderijautomaten in het Duinboerengebied. Heb je ‘m al weleens geproefd? Hij is erg lekker. De kaas is herkenbaar aan het logo met de geit.

Lammertijd

De allerleukste én drukste tijd in het jaar op ons bedrijf, is de lammertijd. Dat is in februari tot en met april. Zo veel vrolijk springende lammetjes: daarvan wordt iedereen blij!

Kom zeker langs als je benieuwd bent naar ons bedrijf en de geiten. Maar graag vooraf even een berichtje. Tot ziens!

  • Biologisch melkgeitenbedrijf
  • Biologische geitenkaas
  • Natuurbeheer
Adres

Verhoeven Melkgeiten
Biezenmortelsestraat 34
5074 RJ Biezenmortel

Contactgegevens

Carla en Gerrit Verhoeven
06-45572522
info@verhoevenmelkgeiten.nl
www.facebook.com/Verhoevenmelkgeiten/