Home - De duinboeren - Brabants Duingoed Kaas

Brabants Duingoed Kaas

Geniet van de volle en krachtige smaak. Brabants Duingoed Kaas is ambachtelijk gemaakt met de beste melk van boeren uit het gebied. Door het gedachtengoed en een eerlijke prijs voor de boer is er meer aandacht voor de dieren, de natuur en het landschap. En dat proef je!

Karakteristieke volle smaak

Wij, trotse boeren uit het agrarische landschap rondom de Loonse en Drunense Duinen, hebben de handen ineengeslagen. We maken samen regionale en onderscheidende kaas van de beste melk die we zelf produceren. De samenstelling van de grond in het gebied zorgt voor een calciumrijke melk.

Door de ambachtelijke verwerking van de niet afgeroomde melk blijven voedingsstoffen behouden en krijgt de kaas zijn karakteristieke volle smaak. Deze melk wordt niet gemengd met andere melk, zodat je weet wat je eet. Op het etiket staat van welke boer de gebruikte melk afkomstig is.

Ontwikkeling van het landschap

Door de samenwerking van veertien boeren is het mogelijk om het verschil te maken. We ontwikkelen een korte keten en hebben een gezamenlijke passie voor het weiden van de koeien en de zorg voor het landschap.

Een deel van de opbrengst van de kaas wordt gebruikt om het landschap, de natuur en de biodiversiteit in het Brabants Duingoed-gebied te onderhouden. We hebben 10.000 m2 bloemenstrook rondom de weilanden van de veertien boeren aangeplant voor een betere biodiversiteit. De bloemen zien er ook prachtig uit. We hebben plannen voor kikkerpoelen, insectenhotels en nog meer.

Eerlijke prijs voor de boer

Wij zijn de trotse hoeders van het bijzondere stuk Brabants landschap. We krijgen een eerlijke prijs voor de melk. Dit komt ten goede aan het voortbestaan van het agrarisch gebied en de verbetering van de leefomstandigheden voor de dieren. De koeien lopen in de wei met kruidenrijk gras. Het veevoer is deels zelf verbouwd en divers zoals met veldbonen, tarwe en voederbieten.

Dit zorgt voor een lagere voetprint, betere biodiversiteit, dierenwelzijn en de beste melk! Hier zijn we trots op. Kom daarom gerust een keer kijken!

Online bestellen

Via onze online shop zijn allerlei lekkere producten van Brabants Duingoed te bestellen, waaronder ook onze kaas. Zo zijn de lekkere producten voor iedereen binnen handbereik. Ga naar online bestellen.

Waar verkrijgbaar?

Boerderijautomaten:

Duinboeren:

Winkels:

Webshops: