Home » Den Doorn

Den Doorn

Familie Sprangers

Bij Den Doorn in Kaatsheuvel biedt de familie Sprangers mensen de mogelijkheid om biologische eieren van eigen kippen te proeven en verse rauwe biologische Jerseymelk te tappen. Ook is er kaas van de Jerseymelk en kaas van collega-Duingoedboeren te proeven. Dit allemaal bij hun mooie boerderijautomaten. Door in 2023 de stap naar de consument te zetten, kan de familie Sprangers meer mensen vertellen over hun bedrijfsvoering en ze laten proeven wat voor (h)eerlijke producten hieruit voortkomen!

Jersey melkkoeien

Ons bedrijf is een kleinschalig gemengd familiebedrijf aan de rand van en in de Loonse en Drunense Duinen. Naast pensionpaarden en wat kippen bestaat ons bedrijf hoofdzakelijk uit 70 biologische Jersey melkkoeien.

De koeien lopen zoveel mogelijk buiten op grond van Natuurmonumenten. Hiermee beheren ze op een extensieve manier de kruidenrijke graslanden en halen ze ook zelf een gevarieerd dieet uit de wei. Om de biodiversiteit verder te bevorderen liggen er ook poelen, zijn er hagen aangeplant en laten we met maaien altijd zo’n 10% staan.

Kwatrijnstal

In 2015 hebben de koeien een nieuwe stal gekregen, waarin duurzaamheid en dierenwelzijn centraal staan. Zo hebben de Jerseys 50% meer ruimte dan dat vereist is en wekken we met onze zonnepanelen stroom op. Verder ligt er een stalvloer die de ammoniakuitstoot sterk verlaagt door directe scheiding van urine en mest.

Terwijl Sjaak en Suzanne al geruime tijd samen het bedrijf runnen, zijn hun dochter Irma en schoonzoon Jetse er een paar jaar geleden erbij gekomen. Zij zullen het mooie bedrijf en de samenwerking met en in de natuur ook in de toekomst voortzetten.

  • Biologische Jersey koeien
  • Boerderijautomaten
  • Biologische melk
  • Kaas, eieren
  • Educatie, rondleidingen
Adres

Boerderijautomaten:
Duinlaan 3 in Kaatsheuvel

De stal:
Plantloonseweg 10 in Kaatsheuvel

Openingstijden

Dagelijks van 7u tot 21u

Contactgegevens

Familie Sprangers
06-27091596
info@den-doorn.nl
www.den-doorn.nl