Home - De duinboeren - De Locatie

De Locatie

Zorgboerderij en vriendentuin

Zorgboerderij De Locatie biedt zorg aan jongeren die buiten de reguliere hulpverlening vallen door de complexiteit van hun problematiek. De boerderij wordt gerund door Bernadette van den Akker en is gelegen naast het Engelermeer in Vlijmen.

Ons primaire doel is om jongeren die in de problemen zijn geraakt, weer op het juiste pad te helpen door kleinschalige en persoonlijke hulp te bieden aan de jongeren in een vertrouwde omgeving.

Dit wordt gedaan vanuit een zorgboerderij in het buitengebied van ’s-Hertogenbosch en Vlijmen, gelegen in de gemeente Heusden.

Boerderijcamping

Onze camping FF-R-UIT heeft de charme van een kleinschalige boerderijcamping zonder kantine, animatieteam, wifi et cetera. Alle voorzieningen zoals winkels of openbaar vervoer zijn dichtbij; in het dorp Vlijmen of in ’s-Hertogenbosch. De camping vormt een prima uitvalbasis naar bourgondisch ‘s-Hertogenbosch en vestingsstad Heusden. Ook het natuurgebied ‘De Moerputten’ bevindt zich in de buurt.

Vriendentuin

In onze mooie groene tuin begint het allemaal. Van zaadje tot paprika, van sproeien en alles zien bloeien. In deze permacultuurtuin, oftewel ‘De Vriendentuin’, wordt het hele jaar door hard gewerkt om alle groentes en fruit goed tot hun recht te laten komen.

Onder begeleiding van tuinder Arend Joosten onderhouden de jongeren van de zorgboerderij samen met vrijwilligers ‘De Vriendentuin’. In de tuin zetten we bepaalde soorten bloemen en planten bij elkaar om zo de juiste mineralen en grondstoffen in de grond te behouden. Daardoor blijft deze vruchtbaar. Maar ook het oogsten en het verwerken van producten horen hierbij. Dat doen onze vrijwilligers samen met de jongeren van De Locatie. En aangezien we nauw samenwerken met elkaar kan er ook een fijn sociaal contact ontstaan. Een stukje gezelligheid en samenhorigheid dat je met elkaar deelt. Daarom noemen we het ‘De Vriendentuin’.

In de Vriendentuin kan je terecht voor groentepakketten. Ook kan je zelf jouw eigen groente komen snijden. Arend laat je de gewassen proeven en vertelt je graag hoe je je groentes moet bereiden.

  • Zorgboerderij voor jongeren
  • Telen van noten, groenten & fruit
  • Boerderijwinkel met terras
  • Arrangementen, workshops
  • Minicamping
Adres

Zorgboerderij de Locatie
De Gemeint 3
5251 VB Vlijmen

Openingstijden

De boerderijwinkel is elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 en 14:00 uur.

Contactgegevens

Bernadette van den Akker: 06 53752891
Arend Joosten (van de Vriendentuin): 06-50580685.
delocatie.nl
delocatie@zorgboerenzuid.nl