Home » De Kerkhovense Molen

De Kerkhovense Molen

Monumentaal erfgoed

De Kerkhovense Molen in Oisterwijk is een monumentale stenen stellingmolen uit 1895, die nog in bedrijf is en toegankelijk is voor bezoekers. Nog altijd zorgen onze molenaars dat de molen kan blijven malen. Als zij aanwezig zijn kun je de werking van de molen bewonderen en krijg je een zeer deskundige uitleg en rondleiding.

Zelfgemalen meelsoorten en onbespoten groenten en fruit uit eigen tuin

Stichting De Kerkhovense Molen draagt zorg, met uitsluitend beperkte monumentensubsidie, voor de instandhouding. De verkoop van lokale en regionale producten en natuurlijk de zelfgemalen meelsoorten en onbespoten groenten en fruit uit eigen tuin helpen om de meeste kosten te dekken.

Door de inzet van een grote groep vrijwilligers en door de samenwerking met mensen met een beperking gebeurt dat vanuit de winkel in de molen. De meelproducten van De Kerkhovense Molen zijn verkrijgbaar bij diverse Duinboeren van Brabants Duingoed.

Winkel en terras

Je bent de hele week van harte welkom in de winkel en bij goed weer ontvangen wij je ook graag buiten op ons terras om te genieten van een kopje koffie met zelfgebakken koek of worstenbrood. In de zomerperiode kunnen wandelaars en passerende fietsers ook even uitblazen op ons terras en de elektrische fiets weer opladen voor de rest van de tocht. De Kerkhovense Molen ligt op een knooppunt in de fietsroute.

Je kan ook met een groep mensen een rondleiding boeken eventueel gecombineerd met een prima verzorgde lunch.

  • Malen van regionale granen en maken van meelproducten in eigen molen
  • Horeca
  • Telen groente en fruit
  • Verkoop streekproducten
  • Educatie, rondleidingen, evenementen en arrangementen
  • Dagbesteding voor mensen met een beperking
  • Monumentaal erfgoed
Adres

De Kerkhovense Molen
Langvennen-Oost 120
5061 DR Oisterwijk

Openingstijden

Maandag t/m donderdag 10.00u – 13.00u
Vrijdag en zaterdag 10.00u – 16.00u
Zon- en feestdagen gesloten
Op zaterdagmiddag zijn de molenaars aanwezig en kunt u de molen (zonder afspraak) bezichtigen.