Agenda

Home » Open dag Duinzuivel

Waar komt de Duingoed-kaas vandaan?

Houd jij ook zo van onze Brabants Duingoed-kaas? En ben je benieuwd waar deze heerlijke kaas vandaan komt? Regelmatig organiseren wij open dagen. Als er nieuwe data voor rondleidingen bekend zijn, dan kondigen we dat aan op deze website.

Melkveehouder Frank Pulskens (rechts op de foto) stelde op zaterdag 9 oktober zijn bedrijf open om te laten zien hoe hij iedere dag zijn koeien verzorgt, het land bewerkt en de natuur op en rond zijn boerderij beheert. Het was leuk om te zien hoe het bij een boerenbedrijf eraan toe gaat!

Benieuwd hoe het was geweest? Lees verder. 

Wat maakt de kaas zo bijzonder?

Sinds december 2020 hebben een tiental melkveehouders (Duinboeren) de handen ineengeslagen en samen de Duinzuivel Coöperatie opgezet. Van de melk van onze eigen koeien laten we op ambachtelijke wijze kaas maken van niet-afgeroomde melk die we in het gebied verkopen. Van het voorjaar tot in het najaar kun je onze koeien buiten zien lopen.

Met de Brabants Duingoed-kaas willen we laten zien dat voedselproductie, landschap en boeren bij elkaar horen. Ook willen we met dit initiatief zorgen voor een beter toekomstperspectief voor de jonge melkveehouders rondom de Loonse en Drunense duinen. De deelnemende Duinboeren ontvangen een kleine meerprijs voor hun melk en de diensten die zij leveren voor het beheer van het landschap. En dat is weer het gebied, waar jij regelmatig van geniet!